تفاوت ناودانی unp و upa | شکل ظاهری ، کاربردها و مشخصات فنی

تفاوت ناودانی c و u

ناودانی یکی از مقاطع فولادی پر کاربرد در ساختمان سازی و صنایع دیگر است که از آن در ساخت پایه و قاب سازه، تابلوهای برق، ماشین ‌آلات صنعتی و… استفاده می شود. ناودانی از یک جان در وسط و دوبال موازی عمود بر آن تشکیل شده و جزء پروفیلهای باز شکل محسوب میشود.

این مقطع فولادی از نظر وزن در دو نوع سبک و سنگین ، از نظر شکل ظاهری در دو دسته ی ساده و مشبک و از نظر روش ساخت در دو دسته ی فابریک و پرسی تولید می شود. علاوه بر این تقسیم بندی ها ناودانی به دو دسته ی unp و upa  نیز تقسیم می شود که گاها باهم اشتباه گرفته می شوند. درحالی که این دو دارای تفاوتهایی باهم هستند که موجب تفاوت در کاربرد آنها می شود.

اگر در این حوزه فعالیت می کنید و علاقمند هستید اطلاعات بیشتری در خصوص ناودانی upa وunp کسب کنید؛ دعوت می کنیم در ادامه با فولاد نصر آذربایجان همراه باشید.

ناودانی unp چیست؟

ناودانی unp که به آن ناودانی با بال شیبدار نیز گفته می شود شکل ظاهری شبیه (U)دارد و دارای بال های مخروطی شکل است. همچنین از نظر ضخامت ؛ ضخیم تر از انواع دیگر است. ضخیم بودن باعث افزایش وزن و سنگین تر بودن و قیمت بالای آن می شود. به همین دلیل در پروژه های ساختمانی بزرگ به صورت تکی یا دوبل در باد بند و تیرها کاربرد دارد و هم به صورت دوبل به شکل قوطی برای استحکام ستونها ویا ساخت خرپاها مورد استفاده قرار می گیرد.اما مصرف آن در پروژه‌های کوچک و شخصی از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست.

ادامه مطلب  فولاد دمشقی چیست و انواغ آن کدام است ؟

همچنین تحت استاندارد اروپایی  DIN 1026-1 و در سایزهای 40 الی 400 میلی‌متری تولید می‌شود. این نوع ناودانی وارداتی است و عمدتا از کشور چین و ترکیه وارد می شود.

ناودانی upa چیست؟

ناودانی upa که به آن ناودانی ایرانی نیز گفته می شود. (C) شکل است و ضخامت و وزن کمتری دارد .به همین دلیل به آن ناودانی سبک می گویند. قیمت آن نیز پایین تر بود و از آن بیشتر در پروژه های ساختمانی استفاده می شود. این نوع ناودانی با ارتفاع بال بین 40 تا 400 میلیمتر و تحت استاندارد ملی و استاندارد آلمانی به شماره DIN 1026-2  تولید می شود .

همچنین بال‌های آن از ناودانی  unp  نازک‌تر بوده و مخروطی نیست.

تفاوت ناوانی unp و upa

این دو ناودانی را می توان از نظر شکل ظاهر ، وزن ، استحکام و قیمت مورد مقایسه قرار داد که در زیر شرح داده می شود.

1- تفاوت ناوانی unp  و upa از نظر شکل ظاهری

مهم‌ترین تفاوت بین این دو نوع ناودانی، درشکل ظاهر آن‌هاست؛ ناودانی upa دارای بال‌های موازی و با ضخامت نازک است. درحالی که بال های ناودانی unp  مخروطی شکل ، شیب‌دار و باضخامت بیشتر است.

2- تفاوت ناوانی unp  و upa از نظر وزن

ناودانی unp  به دلیل ضخامت زیاد؛ وزن بالاتری نسبت به ناودانی upa   دارد. نگاهی به جدول اشتال ناودانی upa  نشان می دهد وزن واقعی ناودانی upa از وزن آن در جدول اشتال کمتر است.

ادامه مطلب  نرماله کردن فولاد به چه معناست؟

3- تفاوت ناوانی unp  و upa از نظر استحکام

ناودانیunp به دلیل ضخامت و وزن بالا،  مقاومت و استحکام بیشتری نسبت به ناودانی upa دارد .

4- تفاوت ناوانی unp  و upa از نظر قیمت

ناودانی unp  به دلیل ضخامت ، وزن و استحکام بالا  و همچنین وارداتی بودن قیمت بالاتری نسبت  به نوع  upa  دارد.

5- تفاوت ناوانی unp  و upa از نظر استاندارد ساخت

استانداردهای اروپایی این دو ناودانی باهم متفاوت است. ناودانی upa تحت استاندارد 2-1026-DIN  (European Standard Channels) و ناودانی upn تحت استاندارد 1-1026-DIN (Miscellaneous parallel flange channels)ساخته و در نهایت به بازار جهانی عرضه می‌شوند.

6- تفاوت ناوانی unp  و upa از نظر شرایط تولید

ناودانی‌های upa ساده‌تر از ناودانی‌های unp تولید می‌شوند.

7- تفاوت ناوانی unp  و upa از نظر مشخصات فنی

این دو نوع ناودانی از نظر مشخصات فنی و اندازه باهم مشابه نیستند. برای اینکه بتوان این تفاوت را از بین برد و آنها را به جای هم استفاده کرد لازم است در زمان انتخاب ناودانی upa، یک شماره بیشتر از موردی که درنظر گرفتید را انتخاب کنید تا از لحاظ مشخصات فنی  با ناودانیunp  برابر شود. برای مثال اگر ناودانی unp 100 را در نظر گرفتید، می‌توانید به جای آن از ناودانی upa با یک شماره بیشتر یعنی upa 120 استفاده کنید.

کاربرد ناودانی unp و upa

این دو ناودانی جدا از تفاوت هایی که دارند در ساختمان سازی برای ساخت نمای ساختمان ، ساخت چهارچوب‌ ها ، درها، بادبند های ساختمان، پایه ها و سازه ها ، بناهای معماری ، ساخت تشکیلات دریایی ، ساختار خرپا ، به عنوان  تیر یا ستون ، در ساخت ماشین‌آلات، خودروسازی و… مورد استفاده قرار می گیرند.

سخن آخر

همان طور که اشاره شد ناودانی یکی از انواع پروفیل‌های باز است که کاربرد وسیعی در ساختمان سازی و صنعت دارد. . قاب ‌های درب، بادبندهای ساختمان، پایه‌ ها و سازه ‌ها، همگی از مواردی هستند که در ساخت آنها از ناودانی استفاده‌ شده است. دو نوع متداول ناودانی در بازار، ناودانی ‌های upa و unp هستند. که از نظر وزن، ضخامت، قیمت، مشخصات فنی، شکل ظاهری ، استحکام ، استاندارد ساخت باهم متفاوت هستند .با این وجود هر دو نوع نقش بسیار مهمی در ساخت و ساز و صنعت دارند.

ادامه مطلب  میلگرد آجدار چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

تفاوت های این دو ناودانی باعث می‌شود که بتوان از آن‌ها در مصارف گوناگون و صنایع متنوعی استفاده کرد. به عنوان مثال ناودانی unp  برای کاربرد‌هایی که نیاز به استحکام بالا دارند، مناسب است. البته انتخاب دقیق نوع پروفیل، نیاز به دانش بالای مهندسی و طراحی دارد.

ما نیز در شرکت فولاد نصر آذربایجان به عنوان یکی از بزرگترین واحد های تولیدی مقاطع فولادی از قبیل انواع تیر آهن ، نبشی، ناودانی  و… آماده ی ارائه خدمات به شما هموطنان عزیز هستیم. شما مشتریان  محترم می توانید جهت مشاوره رایگان و سفارش محصول با شماره 04134329481 تماس حاصل فرمایید. و اقلام مورد نیاز خود را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تهیه فرمایید.

Nasseri
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *