بررسی انواع ناودانی سبک و سنگین

تفاوت ناودانی سبک و سنگین

ناودانی پروفیلی است  u شکل که در ساختمان سازی کاربرد گسترده ای دارد و براساس روش تولید، شکل ، وزن و جنس در انواع مختلفی دسته بندی می شود. در این مقاله سعی می کنیم اطلاعات مفیدی در خصوص ناودانی های سبک و سنگین و تفاوت بین آنها ارائه کنیم تا انتخاب صحیحی بسته به کاربرد آنها داشته باشید.

دعوت می کنیم در ادامه با فولاد نصر آذربایجان همراه باشید.

ناودانی سبک و سنگین

◾️ناودانی یکی از مقاطع مهم فولادی

ناودانی مقطع فولادی است که از یک بخش افقی (جان) “web” و دو بال عمودی شکل “Flanges” تشکیل شده است. از آن جایی که زاویه داخلی آن منحنی شکل است شبیه U انگلیسی بوده و از نظر شکل ظاهری در دو نوع ساده و مشبک تولید می شود.

به صورت کلی ناودانی ها بر حسب وزن و ابعاد محصول به دو دسته ی کلی تقسیم بندی می شوند:

  1. ناودانی سبک
  2. ناودانی سنگین

◾️ناودانی سبک چیست؟

ناودانی سبک همان طور که از نامش پیداست وزنی سبک تر و پایین تر از وزن نوشته شده در جدول استاندارد اشتال دارد. این نوع ناودانی معمولاً بر اساس استاندارد روسی GOST 8240 ساخته می‌شود، استانداردی که اکثر کارخانه‌های تولیدکننده ناودانی در داخل کشور نیز از آن استفاده می‌کنند.

به ناودانی تولیدشده بر اساس این استاندارد UPE نیز می‌گویند و معمولاً بال‌های آن با یکدیگر موازی هستند. ناودانی سبک به هر ۲ روش پرسی و فابریک ساخته می‌شود و بر اساس زاویه گوشه‌ها، شکلی شبیه به حرف C یا U انگلیسی دارد. این نوع ناودانی قیمت گران تری دارد و از آن در ساختمان سازی ،تعمیر بناهای معماری،ساخت پله ،تولید چارچوب در و پنجره، پایه ماشینالات،اسکلت ماشینالات سنگین و.. استفاده می شود.

ادامه مطلب  عوامل تاثیر گذار بر قیمت تیرآهن

◾️ناودانی سنگین چیست؟

به ناودانی‌هایی که وزن آن‌ها با وزن و ابعادی که در جدول اشتال درج شده ؛ دقیقا برابر است ناودانی‌های سنگین می‌گویند. این نوع ناودانی بر اساس استانداردهای اروپایی DIN 1026 و EN 10279 تولید می‌شود و به همین علت به آن ناودانی اروپایی نیز می‌گویند. این ناودانی ها قیمت پایین تری دارند و از آنها در ساخت بادبند، خرپا و ستون در ساختمان‌سازی، ساخت دستگاه‌ها و تجهیزات صنعتی استفاده می شود.

ناودانی سنگین در ایران و کشورهای اروپایی تولید می شود.

◾️جدول اشتال ناودانی چیست؟

جدول اشتال از جمله ابزارهای بسیار مهم در دست طراحان و مهندسان ساختمانی است که توسط یک استاندارد آلمانی تنظیم شده و برای محصولات فولادی موجود در سازه استفاده میشود. کمک گرفتن از این جدول دقت انجام محاسبات را بالا برده و همچنین سرعت انجام آن را افزایش می‌دهد.

جدول اشتال ناودانی نیز برای محاسبه ابعاد استاندارد ناودانی استفاده می شود.

تفاوت ناودانی سبک و سنگین

◾️تفاوت ناودانی سبک با ناودانی سنگین در چیست؟

بنابه تعاریف گفته شده از ناودانی سبک و سنگین می توان گفت عمده تفاوت آنها در موارد زیر می باشد.

وزن محصول : وزن ناودانی سبک از مقادیر تعریف شده از جدول اشتال پایین‌تر و وزن ناودانی سنگین از مقدار جدول اشتال برابر یا بالاتر است.

استانداردهای رعایت شده حین تولید محصول : ناودانی سبک دارای استاندارد های GOST 8240 وISIR4477_2 می باشد. در حالی که ناودانی سنگین با استاندارد های DIN 1026،EN 10279،ISIRI 4477-1 تولید می شود.

سایز : 6-8-10-12-14-16-18 میلیمتر

شکل ظاهری : ناودانی سبک به شکل بال موازی تولید می شوند .در حالی که ناودانی سنگین دارای بال شیب دار هستند.

ادامه مطلب  تفاوت آلومینیوم و استیل چیست؟

کاربرد محصول : از ناودانی سبک در ساخت چارچوب در، پایه ماشین‌آلات ،فریم ماشین‌آلات سنگین و.. استفاده می شود.در حالی که ناودانی سنگین در ساخت بادبند، خرپا و ستون ،ساخت تجهیزات صنعتی و.. کاربرد دارد.

تولید به روش فابریک : در این روش ناودانی از خط تولید به شکل ناودانی خارج می شود. و نیازی به پرس و تغییر شکل نیست.

تولید به روش نورد گرم : در این روش ناودانی به وسیله ی شمش به روش استاندارد ساخته می شود.

▫️ناودانی ساده : این نوع ناودانی در سایزهای مختلف ۵،۶،۸،۱۰،۱۲،۱۴،۱۸،۲۰،۲۲ و در ارتفاع ۳۰_۴۰۰ میلی متر تولید و در ساخت پل های باربر و… مورد استفاده قرار می گیرند.

◾️انواع ناودانی براساس جنس

ناودانی ها بسته به کاربرد آنها در جنس های مختلف زیر ساخته می شوند.

  • ناودانی گالوانیزه
  • ناودانی آلومینیومی
  • ناودانی استنلس استیل

◾️ کاربرد های ناودانی

از ناودانی ها علاوه بر پروژه های عمرانی، ترمیم بناهای معماری، تجهیزات ساخت و ساز در صنایع مختلف برای ساخت پایه ماشین آلات، چارچوب ها، تشکیلات دریایی، اسکلت کامیون ها و… نیز استفاده می شود.

اما وزن، نوع و ابعاد هر کدام متفاوت است. برخی سبک و برخی سنگین هستند. وزن آنها بر اساس جدول محاسباتی خاصی تعیین می شود.

 ◾️سخن آخر

شناخت ناودانی سبک و سنگین و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت بین این دو شما را در خرید آگاهانه تر کمک می کند. همچنین قیمت ناودانی وابسته به قیمت روز آهن آلات می باشد.

ادامه مطلب  فولاد آلیاژی چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

شرکت فولاد نصر آذربایجان تولید کننده انواع میلگرد ،تیرآهن، نبشی و ناودانی به عنوان یکی از مهم ترین و بزرگترین واحد های تولیدی فولاد کشور با بهره گیری از مواد اولیه مرغوب ،خط تولید پیشرفته ی آلمانی _ایتالیایی و نظارت مستقیم مهندسان اروپایی آماده ی ارائه ی خدمات به شما هموطنان عزیز می باشد.

لطفا جهت دریافت مشاوره رایگان و سفارش محصول با بهترین کیفیت ، مستقیما از کارخانه ناودانی با شماره ۰۴۱۳۴۳۲۹۴۸۱ تماس حاصل فرمایید.

Nasseri
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *